E-mail: hi@familyfully.com

Boris Becker är tillbaka i Tyskland efter frigivning från brittiska fängelset

Den före detta tyska tennisspelaren som vann Wimbledon tre gånger hade suttit i fängelse sedan april. En domstol i London har tidigare funnit Becker skyldig på anklagelser relaterade till hans konkurs. Den före detta tennisspelaren Boris Becker har återvänt till Tyskland efter att ha släppts från ett brittiskt fängelse för utvisning, sade hans advokat på torsdagen.

Idrottsstjärnans advokat, Christian-Oliver Moser, sa att han “inte är föremål för några straffrättsliga restriktioner i Tyskland.” Den sexfaldiga major-vinnaren, inklusive tre Wimbledon-titlar, fängslades i två år och sex månader av en domstol i London i april för att ha gömt hundratusentals pund av tillgångar efter att han försattes i konkurs.

“Alla utländsk medborgare som är dömd för ett brott och dömts till fängelsestraff övervägs för utvisning så snart som möjligt”, sade det brittiska inrikeskontoret i ett uttalande, medan ministerdepartementet avböjde att kommentera Beckers fall direkt.

Sex stora titlar

  • Nu, 55, pensionerade Becker sig från tennis 1999 som en av sportens mest dekorerade spelare.
  • 2002 dömdes för skatteflykt i Tyskland 2002, vilket han fick ett villkorligt fängelsestraff för.
  • Han fortsatte att arbeta i media och lämnade kommentarer för BBC på årsbasis i Wimbledon.
  • >

  • Becker flyttade till London på permanent basis 2012, och fortsatte senare med att säga “England är mitt hem nu. Jag har ingen privatliv i Tyskland.”
  • I april i år fann en jury i London Becker skyldig på fyra punkter relaterade till hans konkurs 2017, som han förklarade för över 3,5 miljoner pund (4,6 miljoner dollar, 4,2 euro) miljoner) banklån för en spansk fastighet. Rätten fann Becker skyldig till anklagelser om bland annat underlåtenhet att avslöja egendom och undanhållande av skulder och dömdes till 30 månaders fängelse.

Oseedad, tonårig Wimbledon-vinnare
Det var dock på banan, snarare än i domstol, som Becker blev mest känd, och vann Wimbledon vid 17 års ålder 1985. Han fortsatte med att vinna mästerskapet på SW19 vid ytterligare två tillfällen, och behöll titeln 1986 och slog sin rival Stefan Edberg 1989. Han vann även Australian Open två gånger och US Open en gång.

E-mail: hi@familyfully.com