E-mail: hi@familyfully.com

Chris Anker Sørensen omkom i krasch när han cyklade vid världsmästerskapen

Fd proffs och TV-presentatör påkörd av skåpbilschaufför i Zeebrugge när han arbetade på världar för dansk media. Den pensionerade proffsryttaren och tv-vetaren Chris Anker Sørensen har dödats efter att ha blivit påkörd av en skåpbilsförare när han cyklade i Belgien.

Sørensen, 37, hade deltagit i världsmästerskapen för att arbeta för den danska tv-kanalen TV2 Sport kl. tidpunkten för händelsen i lördags.

“Det är med stor sorg som jag har tagit emot beskedet att vår gode kollega Chris Anker Sørensen är död”, säger TV2 Sportchef Frederik Lauesen.

“Chris Anker Sørensen var i Belgien för världsmästerskapen i cykling. I dag, lördag, var han ute och cyklade och blev påkörd av en bil och han avled senare av sina skador. Våra tankar och djupa sympatier går till Chris Anker Sørensens familj.”

Sørensen hade haft en lång 16-årig proffskarriär innan han gick i pension 2018. Dansken tillbringade flera säsonger med CSC- och Saxo Bank-lagen och gjorde segrar på Giro d’Italia och Critérium du Dauphiné innan han blev nationell mästare 2015. Han vände sig till mediaarbete strax efter att ha hängt på hjulen och blev kommentator på den populära TV2 Sport-kanalen, där han arbetade fram till sitt uppdrag på årets världar .

“Flandern 2021 och UCI är ledsna över nyheten att den tidigare ryttaren Chris Anker Sørensen har passerat i en trafikolycka”, löd ett uttalande från arrangörerna av årets världsmästerskap. “Chris deltog i UCIs världsmästerskap i väg 2021 samtidigt som han arbetade som analytiker för dansk tv. Våra tankar och böner går till hans nära och kära.” Hyllningar har sedan dess strömmat in till Sørensen, som både var en populär medlem av proffsklubben och mycket älskad av den danska allmänheten tack vare sina mediaroller.

”Det är helt fruktansvärda nyheter. Man saknar ord. Han var en älskad cykelentusiast och reporter och före detta cyklist som miste livet alldeles för tidigt, säger Martin Petersen, chef för det danska cykelfacket, till TV2. “Det påverkar oss alla. Oavsett hur nära vi känner honom.”

E-mail: hi@familyfully.com