E-mail: hi@familyfully.com

“Jag hoppas att jag kan ge dem vad de förväntar sig”: Ny klubb för Estavana Polman Quelle: https://www.handball-world.news/en/news-2-2-12-46018.html

Efter kontraktsuppsägningen med Esbjerg har Estavana Polman hittat en ny klubb, men 300 km från livskamraten Rafael van der Vaart. Fadern till hennes dotter arbetar som assisterande tränare för fotbollsklubben i Esbjerg, Estavana Polman kommer att spela för NFH Nykøbing i framtiden. “Jag är glad. Det känns rätt och jag har alltid följt mina känslor. Det känns rätt och jag är redo att gå”, citeras den holländska spelaren till den danska nyhetsbyrån TV2Sport.
Estavana Polmann är glad över det lyckliga slutet efter splittringen med Esbjerg, trots avståndet med Rafael van der Vaart: “Jag sa alltid på förhand att det bara skulle finnas en klubb för mig i Danmark och det var Nykøbing. Jag gillar sättet de spelar på.” Polman får dock ta farväl av sin vanliga tröja nummer 79, som redan är tagen av danska playmakern Kristina Kristiansen. 29-åringen kommer att bära 97:an i framtiden.

Polman kom till Esbjerg från SønderjyskE 2013 och har sedan dess spelat 240 matcher och gjort 1270 mål för klubben. Detta gör henne till den mest framgångsrika målskytten i klubbens historia. I sitt hemland, för vilket hon spelade 144 landskamper och gjorde 546 mål, var Polman först aktiv med AAC Arnhem och VOC Amsterdam.

Med SønderjyskE flyttades Estavana Polman upp till den högsta danska ligan och med Esbjerg var flera mästare (2016, 2019, 2020), cupvinnare (2017, 2021) och Supercupvinnare (2015, 2019). Med det holländska landslaget vann hon världsmästerskapet i handboll 2019, efter att tidigare ha vunnit silver vid VM 2015 och EM 2016, och brons vid VM 2017 och EM 2018.

Men efter nio år skildes vägarna mellan backspelaren och klubben. Detta föregicks av en tvist som varade i månader. De första problemen mellan Estavana Polman och klubben uppstod när den holländska spelaren bestämde sig för att resa för att förbereda landslaget för handbolls-VM 2021 utan att spela träning. Vid VM gjorde Polman knappt ett framträdande.

Den holländska kvinnan vägrade sedan enligt uppgift att bytas ut sent under andra halvan av en Champions League-match, och ett bråk med tränaren Jesper Jensen uppstod. “Men det finns alltid två sidor av en sådan här historia”, förklarade Estavana Polman. “Jag blir ignorerad nu. De pratar inte med mig längre”, beskrev Rafael van der Vaarts partner situationen då för Omroep Gelderland.

Farväl från Esbjerg
I slutet i mars meddelade Esbjerg då att holländaren inte spelade någon roll i personalplanerna trots ett giltigt kontrakt fram till 2023. Till slut diskuterade båda parter bara rättsliga åtgärder. “Det är upp till advokaterna att reda ut det nu. Jag får inte säga så mycket om det för tillfället”, sa 29-åringen i mitten av april i en tv-intervju med den holländska tv-stationen RTL Bouelevard.

I början av juli , denna överenskommelse nåddes äntligen – men det fanns fortfarande en svårighet. Team Esbjerg hade varit villiga att låna ut Estavana Polman till en annan klubb och garantera henne samma lön som i hennes kontrakt. Estavana Polman var dock inte intresserad av att Team Esbjerg Elitehåndbold A/S skulle bli en del av lösningen. Detta följdes av uppsägning av kontraktet, vilket banade väg för flytten till Nyköbing.

Estavana Polman ser nu bara framåt: ”Det kommer att bli fantastiskt. Jag hoppas att jag kan ge dem vad de förväntar sig. De har gett mig tid, men jag hoppas att jag kan visa det, säger Polman. Deras nya tränare Jakob Larsen ser fram emot det nyaste tillskottet till sitt lag, men sänker samtidigt förväntningarna: “Hon kom inte till Nykøbing för att sitta på bänken, men det tar ett tag att komma tillbaka efter så lång tid. paus och händelserna i Esbjerg.”

E-mail: hi@familyfully.com