E-mail: hi@familyfully.com

Max Verstappen

Senaste nyheter från Max Verstappen: Fullständig biografi, karriärstatistik, lön, flickvän, ålder, längd, Red Bull Racing F1-förarens historia.

Nyckelstatistik
Födelsedatum: 30/09/1997
Land: Nederländerna
Lag: Red Bull Racing F1 Team
Poäng: 948
Pallar: 31
Grand Prix anmälda: 102
Högsta loppmål: 1
Högsta rutläge: 1

Max Verstappen – Nyheter:
Max Verstappen – Bio:
Som son till tidigare Formel 1-föraren Jos Verstappen som tävlade för lag inklusive Benetton, Stewart och Tyrrell på 1990-talet och början av 2000-talet, växte Max Verstappen bokstavligen upp i en värld av Grand Prix-racing . Det är kanske inte konstigt att han tävlade karts innan han var fem år gammal, och fortsatte med att ta de holländska, belgiska och flamländska Minimax-mästerskapen 2009.

Året efter steg Verstappen upp till internationell karting och vann WSK Euro Series 2011 och KF2-klassen i WSK Master Series året därpå. 2013 vann Verstappen Europamästerskapen i KF och KZ tillsammans med världsmästerskapen i KZ 2013 i den högsta kartingkategorin, KZ1 – allt när han bara var 15 år gammal.

Verstappen gjorde den naturliga övergången till singel. -sitstävlingar 2014 i FIAs europeiska Formel 3-mästerskap där han slutade på tredje plats samma år som Esteban Ocon vann titeln. Efter ett framgångsrikt test i en Formel Renault 3.5-bil fann Verstappen sig själv med konkurrerande erbjudanden från Red Bull Junior Team och Mercedes förarutvecklingsprogram: han valde det förstnämnda eftersom det gav möjligheten att tävla i F1 omedelbart.

Inom en vecka utsågs Verstappen till Formel 1-förare på heltid tillsammans med Carlos Sainz på Scuderia Toro Rosso för säsongen 2015. När Max ställde upp på startfältet för Australiens Grand Prix 2015 blev han den yngste föraren någonsin att tävla i Formel 1 vid en ålder av bara 17 år och 166 dagar.

Verstappen blev snabbt en pålitlig poängvinnare för Toro Rosso och var helt klart avsedd för större saker, men ingen förutsåg hur snabbt den oundvikliga befordran skulle komma. Efter 2016 års ryska Grand Prix beslutade Red Bulls lagledning sammanfattningsvis att flytta upp Verstappen till seniortruppen på bekostnad av Daniil Kvyat.

En del spekulerade att det var för mycket för tidigt och att Verstappen skulle kämpa under pressen: istället besvarade han dem på det mest eftertryckliga sätt som möjligt genom att vinna på sin första utflykt med laget i Spanien för att bli den första nederländska medborgaren och den yngsta föraren någonsin vid en ålder av 18 år, 227 dagar att ha vunnit en Formel 1 Grand Prix.

Med en Honda-motor för 2019 kommer Red Bull Racing att hoppas kunna ställa upp en mer konkurrenskraftig bil den här säsongen och Verstappen hoppas kunna utmana Hamilton och Vettel längst fram i rutnätet och lämna hans prägel på sporten.

Max Verstappen – Fakta:
Lön: €11 500 000 (2019)
Längd: 1,80 m
Flickvän: Dilara Sanlik
Bostad: Monaco

E-mail: hi@familyfully.com